085-1301899: BELLER IS SNELLER
Open/Close Menu Klusjesman regio Haaglanden
WIL JE EEN GESCHATTE PRIJS? VRIJBLIJVENDE OFFERTE »
085-1301899: DE BELLER IS SNELLER

Ideeën & trends

De nadelen van een PVC-vloer

Bij het uitkiezen van een nieuwe vloer, ben je vast wel een PVC-vloer tegenkomen. Deze populaire vloer brengt veel luxe en voordelen met zich mee, maar er zitten ook een aantal nadelen aan. Bij het aanschaffen van een nieuwe  vloer is het handig om deze nadelen mee te nemen in de overweging. Wij hebben deze nadelen op een rijtje gezet. 

1. Egale ondervloer

PVC kun je niet zomaar op een oude vloer leggen. Omdat PVC niet heel dik is, moet het op een gladde of zelfs vlakke vloer worden gelegd. Anders is er een kans dat de vloer niet gelijk gelegd wordt en dat zal je gegarandeerd terug zien.

2. Beschadiging

Dat pvc-vloeren waterbestendig zijn is een van de praktische voordelen, maar dat betekent niet dat het bestendig is tegen alles. Oplossende stoffen als bijvoorbeeld aceton, kunnen de vloer namelijk erg gemakkelijk beschadigen. Ook scherpe voorwerpen, zand en stenen zijn erg schadelijk voor pvc, omdat het snel krast. Het verplaatsen van meubels en stoelen op een pvc vloer kan de vloer ook krassen of beschadigen. Het is daarom belangrijk om dit voorzichtig te doen. Als de vloer eenmaal beschadigd is, kan het niet meer worden gerepareerd.  

3. De prijs

Het nadeel van een PVC-vloer is dat het niet de goedkoopste vloer is. PVC-vloeren hebben namelijk het voordeel dat ze lang meegaan. Het is duurder dan bijvoorbeeld tapijt, vinyl of laminaat. Pvc vloeren zijn over het algemeen wel goedkoper dan houten vloeren en tegels.

4. Niet makkelijk zelf te leggen

Het leggen van een PVC-vloer is niet eenvoudig. Zeker als je de vloer moet verlijmen, is enige ervaring essentieel. Voor het beste resultaat is het daarom aan te raden om een verlijmde pvc vloer door een vakman te laten leggen. Pvc click vloeren zijn wel makkelijker zelf te leggen, maar vereisen ook tijd en nauwkeurige opvolging van de instructies.

De nadelen van een PVC-vloer zijn eenvoudig te voorkomen door de vloer te laten leggen door een gespecialiseerde vakman. Als je de vloer door Qlusjesman laat leggen, ben je gegarandeerd van de juiste werk- en legwijze.

Vul direct het formulier hieronder in om de mogelijkheden voor jouw vloer te bekijken.

Deel dit

DIRECT EEN OFFERTE

Step 1 of 3

Meer inspiratie opdoen...

ZELF GEEN ZIN OF TIJD?

WE HELPEN JE GRAAG

Anderen kozen ook de volgende diensten. Wat kunnen onze Qlusjesmannen voor jou doen?

OPHANGSERVICE

Van het ophangen van schilderijen en gordijnen tot je nieuwe douchescherm; wij helpen je graag!

ELECTRASERVICE

Heb je behoefte aan een nieuwe CV-installatie, of moet er simpelweg een stopcontact vervangen worden? Voor alles wat met elektriciteit te maken heeft kun je bij ons terecht.

LOODGIETERSERVICE

De installatie van je nieuwe sanitair of reparatie van je huidige sanitair is aan ons goed besteed.

MONTAGE- & INSTALLATIESERVICE

Wij helpen jou graag met monteren en installeren van jouw meubels, sloten, scharnieren en handgrepen.

Verhuisservice

Jij verdient een zorgeloze verhuizing. Wij verzorgen die graag voor je.