085-1301899: BELLER IS SNELLER
Open/Close Menu Klusjesman regio Haaglanden
WIL JE EEN GESCHATTE PRIJS? VRIJBLIJVENDE OFFERTE »
085-1301899: DE BELLER IS SNELLER

Verven met een verfroller vs. latex spuiten

Als je besluit om de wanden of het plafond te verven, zijn er een aantal beslissingen die gemaakt moeten worden. Allereerst natuurlijk de kleur, het soort verf en de manier de verf wordt gebracht. Je hebt niet alleen keuze uit verschillende verfrollers en kwasten, maar latex spuiten is ook een optie. Voor sommigen elimineert het latex spuiten veel van de ergernissen van een verfroller. Aan de andere kant kan latex spuiten meer voorbereiding vergen en vereist het een hoger vaardigheidsniveau. Kortom, er kunnen dus een aantal afwegingen worden gemaakt, voordat je een verftechniek kiest.

Latex spuiten

Het spuiten van plafonds en muren wordt steeds populairder vanwege de kosteffectiviteit van deze techniek. Latex spuitwerk is vooral ideaal wanneer een zeer grote oppervlak, nieuwbouw woning of volledig lege ruimte geverfd moet worden. Met het gebruik van een spuitmachine, kan de verf snel, egaal en zonder strepen worden aangebracht Daarnaast is het ideaal voor het vullen van gaten. In vergelijking met een kwast en verfroller wordt er een dunnere en gelijkmatigere verflaag aangebracht, zodat het oppervlak in minder lagen kan worden bedekt en er in het algemeen minder verf nodig is. Als de verfspuit voor het eerst wordt gebruikt, zal het misschien niet zo eenvoudig zijn als het lijkt. De verfspuit machine is een krachtig apparaat. Voor het beste resultaat met een gelijkmatige verflaag, is enige kennis wel belangrijk.

Verfroller

De traditionele verfroller wordt voor de meeste gewone huishoudelijke verfprojecten gebruikt. Je hoeft je geen zorgen te maken over verfnevel dat zich in de ruimt kan verspreiden en op verkeerde plekken terecht komt. Ook hoeft de ruimte niet volledig leeg te zijn. Verven met een roller vergt niet per se ervaring, maar er zijn wel punten waar op gelet kan worden, voor het beste en mooiste resultaat. Zolang de roller van hoge kwaliteit is, is deze verfmethode een uitstekende manier om ervoor te zorgen dat je muren gelijkmatig worden geverfd en dat de verflaag dik genoeg is. 

Verven met een verfroller is wel tijdrovend in grote ruimtes en meestal zijn er twee lagen verf nodig en enige nauwkeurigheid voor het beste resultaat.  Maar afgezien daarvan is het gebruiken van een verfroller eenvoudig en makkelijk te gebruiken voor beginners

 

Kortom kan worden gesteld dat beide methodes zoveel voordelen als nadelen hebben. De afweging die gemaakt moet worden is afhankelijk van jouw situatie. Moet er een groot oppervlak in een lege ruimte worden geverfd? Dan is latex spuiten een goede optie. Wil je als beginner liever zelf aan de slag gaan in een kleinere ruimte? Dan is een verfroller goed te gebruiken. 

Kunnen jouw wanden of plafond wel een nieuwe likje verf gebruiken? Bekijk dan de direct onze latex spuitwerk pagina of  binnen schilderwerk pagina om de mogelijkheden voor jouw te bekijken. 

Deel dit

Meer inspiratie opdoen...

ZELF GEEN ZIN OF TIJD?

WE HELPEN JE GRAAG

Anderen kozen ook de volgende diensten. Wat kunnen onze Qlusjesmannen voor jou doen?

OPHANGSERVICE

Van het ophangen van schilderijen en gordijnen tot je nieuwe douchescherm; wij helpen je graag!

ELECTRASERVICE

Heb je behoefte aan een nieuwe CV-installatie, of moet er simpelweg een stopcontact vervangen worden? Voor alles wat met elektriciteit te maken heeft kun je bij ons terecht.

LOODGIETERSERVICE

De installatie van je nieuwe sanitair of reparatie van je huidige sanitair is aan ons goed besteed.

MONTAGE- & INSTALLATIESERVICE

Wij helpen jou graag met monteren en installeren van jouw meubels, sloten, scharnieren en handgrepen.

Verhuisservice

Jij verdient een zorgeloze verhuizing. Wij verzorgen die graag voor je.

Deel dit