085-1301899: BELLER IS SNELLER
Open/Close Menu Klusjesman regio Haaglanden
WIL JE EEN GESCHATTE PRIJS? VRIJBLIJVENDE OFFERTE »
085-1301899: DE BELLER IS SNELLER

Qlustips

Tegels verven

Zijn jouw wand- en vloertegels toe aan vernieuwing? Dan is het verven van de tegels een sneller en goedkoper alternatief voor het volledig vervangen van tegels. Het is een klus die de levensduur van wand- en vloertegels kan verlengen en de tegels weer een nieuw uiterlijk kan geven.

De basis

Het verven van tegels is niet vergelijkbaar met bijvoorbeeld het schilderen van een muur, omdat tegels niet zijn ontworpen om geschilderd te  worden. Wand- en vloertegels zijn vaak geglazuurd om vuil, olie en stof af te stoten. Door voorzorgsmaatregelen te nemen, kun je je tegels met succes schilderen en de levensduur verlengen. 

Er zijn 3 belangrijke stappen, voordat je begint met verven:

Maak de tegels schoon Omdat tegels een beschermende werking hebben, kan vuil dat zich jarenlang heeft opgestapeld, moeilijk te verwijderen zijn. Neem bij het schoonmaken van de tegels de tijd om ze grondig schoon te maken, vooral de voegen.   

Schuur de tegels 
Een hoogglanzende ondergrond laat gemakkelijker verf los. Door het oppervlak van de tegels te schuren ontstaat een matte afwerking, waardoor de verf beter en langer blijft zitten. Draag tijdens het schuren een fijnstofmasker en veiligheidsbril en gebruik schuurpapier met korrel tussen P100 en P150. Schuur alleen het glazuur van de tegels af. Maak de tegels na het schuren schoon met water en maak ze daarna weer droog. 

Gebruik speciale tegelverf
Standaard muurverf kan niet gebruikt worden voor het schilderen van tegels. Voor het beste resultaat kun je beter kiezen voor een verf die geschikt is voor tegels. 

Het stappenplan

Bescherm de plekken die niet geverfd worden 
Gebruik schilderstape en afdekfolie om plaatsen te beschermen die niet geschilderd zullen worden. 

Primer aanbrengen en verven 
Nadat de tegels zijn geschuurd, schoongemaakt en afgeplakt, is het tijd om de primer aan te brengen. Breng een dunne laag primer aan om druipen te voorkomen. Gebruik een kwast voor de voegen en gebruik een roller voor de tegels. Breng één laag verf aan op het tegeloppervlak, laat de verf goed drogen en breng dan een tweede laag aan. Als twee lagen niet voldoende zijn, kun je een derde laag aanbrengen nadat de tweede laag is opgedroogd.

Nadat je alle lagen verf  hebt aangebracht, kun je de tape verwijderen als de verf nog nat is, om beschadiging van de verflaag te voorkomen.

Grijze tegelvloer

WAT KLANTEN OVER ONS ZEGGEN...

Professioneel bedrijf, waarmee goede afspraken kunnen worden gemaakt en dat “meedenkt” met de klant. Qlusjesman is ook zorgvuldig met de uitvoering van het werk en met aspecten als garantie.

4.5/5

Nan Breunis

Een goede en vriendelijke klusjesman.
Een vakman die meedenkt en nuttige suggesties heeft. 

 

4.5/5

Don Beer

Voor verschillende klusjes reeds de hulp ingeroepen van de professionals van Qlusjesman. Ze zijn duidelijk in informatie en leveren kwalitatief goed werk. Wij gaan elkaar zeker vaker zien!

5/5

Chan Betrian

 

 

 

DIRECT EEN OFFERTE

Click or drag a file to this area to upload.
Indien beschikbaar, graag de foto's uploaden in .jpeg of .jpg formaat. Maximaal 10MB.
Click or drag a file to this area to upload.
Click or drag a file to this area to upload.

Vaak in combinatie

Anderen kozen ook de volgende diensten. Wat kunnen onze Qlusjesmannen voor jou doen?

OPHANGSERVICE

Van het ophangen van schilderijen en gordijnen tot je nieuwe douchescherm; wij helpen je graag!

ELECTRASERVICE

Heb je behoefte aan een nieuwe CV-installatie, of moet er simpelweg een stopcontact vervangen worden? Voor alles wat met elektriciteit te maken heeft kun je bij ons terecht.

LOODGIETERSERVICE

De installatie van je nieuwe sanitair of reparatie van je huidige sanitair is aan ons goed besteed.

MONTAGE- & INSTALLATIESERVICE

Wij helpen jou graag met monteren en installeren van jouw meubels, sloten, scharnieren en handgrepen.

Verhuisservice

Jij verdient een zorgeloze verhuizing. Wij verzorgen die graag voor je.

Deel dit